menuordersearch
sedghicontrol.ir

آنتن تلویزیون چیست ؟

۱۳۹۷/۳/۲۸ دوشنبه
(0)
(0)
آنتن تلویزیون چیست ؟
آنتن تلویزیون چیست ؟

آنتن تلویزیون یکی از مهم ترین لوازمیست که برای داشتن تصویر مناسب باید داشته باشیم. فرقی نمی‌کند که امواج در منطقه شما چقدر قوی یا ضعیف است بالاخره به یک آنتن نیاز داریم حال این آنتن می‌تواند یک آنتن هوایی برقی باشد یا یک آنتن رومیزی ساده در کنار تلویزیون شما!

آنتن چیست؟

در علم الکترونیک، آنتن دستگاهی است که امواج الکترومغناطیسی را در خلا جمع کرده و این امواج را در خطوط انتقال پخش می‌کند. به این پروسه دریافت آنتن گفته می‌شود. آنتن می‌تواند سیگنال های خطوط انتقال را به صورت امواج به فضا پخش کند که در این صورت به آن آنتن انتقال دهنده گفته می‌شود. انتقال و دریافت انرژی در آنتن ها با شارژ رسانای فلزی که آنتن را با جریان الکتریکی اعمال شده تشکیل می‌دهد. آنتن ها عناصر اساسی رادیو، رادیو و دستگاه های ارتباطی بی سیم مشابه هستند.
آنتن ها برای اولین بار در تاریخ توسط هاینریش هرتز فیزیکدان آلمانی در سال ۱۸۸۸ تولید شدند و آزمایشات هرتز وجود امواج الکترومغناطیسی پیش بینی شده توسط جیمز کلرک مکسول را اثبات کرد. از سال ۱۸۹۵، گوگلیمو مارکونی شروع به طراحی آنتن هایی برای ارتباط رادیوگرافی از راه دور کرد و این کار جایزه نوبل را برای او به ارمغان آورد.

آنتن تلویزیون چیست؟

در رادیو و الکترونیک، آنتن وسیله ای الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به امواج رادیویی یا امواج رادیویی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. از آنتن ها در تلویزیون و رادیو، رادیو، تلفن همراه و ارتباطات ماهواره ای و همچنین در ماوس های بی سیم، میکروفون های بی سیم، دستگاه های دارای بلوتوث و … استفاده می‌شود. آنتن تلویزیون آنتنی است که به طور خاص برای جمع آوری سیگنال های تلویزیونی پخش شده، طراحی شده است. آنتن های تلویزیونی اساساً به دو نوع تقسیم می‌شوند: آنتن های داخلی در بالا یا کنار تلویزیون قرار می‌گیرند و به هادی های فلزی منتقل می‌شوند تا هنگام روشن بودن کانال های تلویزیونی، بهترین تصویر را بدست آورند. آنتن های فضای باز به بالکن، تراس یا سقف متصل می‌شوند. آنتن دیش که امکان اتصال به کانال های ماهواره ای را فراهم می‌کند نیز نوعی آنتن در فضای باز است اما اجزای سازنده آن با آنتن های استاندارد متفاوت است. آنتن تلویزیون وسیله ای است برای دریافت سیگنال های تلویزیونی که فرکانس هایی در حدود 470 تا 960 مگاهرتز را در UHF انتقال می‌دهد.


آنتن تلویزیون دیجیتال چیست؟

آنتن تلویزیون دیجیتال آنتن تلویزیونی است که به شما امکان می‌دهد سیگنال های دیجیتال را از طریق هوا دریافت کنید. این شبیه آنتن آنالوگ است زیرا سیگنال هایی را که دریافت می‌کند، تفسیر می‌کند تا سرگرمی تلویزیونی و رسانه را برای شما فراهم کند. با این حال، سیگنال های دیجیتال به طور کلی تصویر واضح تری ارائه می‌دهند و تلویزیون دیگر از طریق سیگنال های آنالوگ ارسال نمی‌شود.برای دریافت سیگنالهای RF آنالوگ در هوا از آنتن آنالوگ معمولی یا همان “گوش های خرگوش” استفاده می‌شود. آنتن می‌تواند اطلاعات را دریافت کرده و برنامه های تلویزیونی را نمایش دهد. آنتن های دیجیتال اساساً عملکرد یکسانی دارند، اما اطلاعاتی که دریافت می‌کنند، به صورت دیجیتالی و نه سیگنال های RF آنالوگ منتقل می‌شود.
یک آنتن تلویزیون دیجیتال می‌تواند مستقیماً به تلویزیون شما متصل شود. با این حال، باید توانایی دریافت سیگنال دیجیتال را داشته باشد. بنابراین یک سیگنال باید از ماهواره یا منبع برنامه نویسی دیجیتال دیگر مانند ایستگاه پخش محلی در دسترس باشد. با دسترسی به سیگنال دیجیتال، یک آنتن تلویزیون دیجیتال نیز می‌تواند به سقف خانه متصل شود. برای انتقال برنامه های تلویزیونی به تلویزیون، تلویزیون باید قادر به رمزگشایی سیگنال های دیجیتالی باشد که از آنتن تلویزیون دیجیتال دریافت می‌کند. تمام تلویزیون های تولید شده و فروخته شده پس از فوریه ۲۰۰۹ قادر به رمزگشایی سیگنال های دیجیتال داخلی هستند. تلویزیون های تولید شده قبل از سال ۲۰۰۹، بسته به اینکه تلویزیون مبدل دیجیتال دارد، ممکن است سیگنال هایی را از آنتن تلویزیون دیجیتال دریافت کنند یا نکنند.


جعبه های مبدل برای دسترسی همه به تلویزیون دیجیتال در دسترس است. این جعبه های مبدل به افراد با تلویزیون های قدیمی آنالوگ اجازه می‌دهد که برنامه ها را از طریق آنتن دریافت کنند، اگرچه همه برنامه ها در قالب دیجیتال توزیع نمی‌شوند. جعبه ها سیگنال های دیجیتالی را به سیگنال های آنالوگ تبدیل می‌کنند که تلویزیون قدیمی شما می‌تواند آنها را درک کند. تغییر به تلویزیون پخش دیجیتال به جای پخش سنتی آنالوگ از فوریه ۲۰۰۹ اعمال شد. فقط مقدار محدودی از داده ها می‌توانند در امتداد سیگنال های آنالوگ حرکت کنند تا فرکانس های رادیویی را برای استفاده های دولتی، نظامی و غیره آزاد کنند. تلویزیون دیجیتال تصویر واضح و ویژگی های بیشتری را ارائه می‌دهد. به این دلیل مصرف کنندگان موافق تغییر تلویزیون دیجیتال بودند.
تلویزیون دیجیتال را نباید با تلویزیون با کیفیت بالا اشتباه گرفت. در حالی که اکثر سیگنال های دیجیتال با کیفیت بالا پخش می‌شوند، داشتن یک آنتن تلویزیون دیجیتال برای دسترسی به تلویزیون با کیفیت بالا کافی نیست. برای اینکه آنتن تلویزیون دیجیتال تلویزیون با کیفیت بالا در اختیار شما قرار دهد، تلویزیون باید بتواند سیگنال های دیجیتال با کیفیت بالا و رمزگشایی را نمایش دهد.

انواع آنتن تلویزیون

آنتن های تلویزیون را می‌توان به آنتن های داخلی و آنتن های خارجی تقسیم بندی نمود. با این توصیف که آنتن های داخلی در داخل اتاق و کنار تلویزیون استفاده می‌شوند. در حالیکه آنتن های خارجی یا مناسب برای فضای باز، بیشتر در تراس، پشت بام یا این قبیل موارد نصب می‌شوند. توضیحات مفصل تری را در ادامه مقاله خواهیم داشت اما در رابطه با آنتن های موجود در بازار ایران، می‌توان گفت در بازار انواع آنتن خارجی و داخلی وجود دارد که می‌توان به آنتن های رومیزی، هوایی ثابت، هوایی گردان، موشکی، پروانه ای، میله ای و… اشاره کرد که با توجه به نیاز کاربران ارائه می‌شود.

آنتن های رومیزی برقی

آنتن های رومیزی برقی از آنتن های مخصوص فضای داخلی هستند. این آنتن ها، آنتن تلویزیون کوچکی هستند که معمولاً کنار یا روی تلویزیون، روی میز تلویزیون یا هر جای خانه که طراحی دکوراسیون اجازه می‌دهد قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه فاصله این آنتن با تلویزیون نباید زیاد باشد، بنابراین باید جایی را به آن تخصیص داد که اولاً از تلویزیون دور نباشد. ثانیاً در ارتفاعی قرار گیرد که جلوی آن باز باشد. مثلاً اگر از این نوع آنتن استفاده می‌کنید و در طبقه دوم هستید و کنار ساختمان شما ساختمانی پنج طبقه وجود دارد، طبیعتاً قادر نخواهید بود تصویر تلویزیون را آنگونه که می‌خواهید، دریافت کنید. بنابراین باز بودن فضای اطراف آنتن مطلبی است که نباید در هنگام انتخاب آنتن مناسب از یاد برد.

اغلب آنتن های رومیزی دارای تقویت کننده بوده و سیگنال های دریافتی را قبل از انتقال به تلویزیون تقویت می‌کنند. این آنتن ها در انواع، مدل ها و ظاهر متنوع در بازار وجود داشته که می‌توان بسته به سلیقه شخصی و دکوراسیون خانه از‌ آنها استفاده نمود. استفاده از این آنتن ها باعث می‌شود دیگر نیازی به سیم آنتن نداشته باشید و در هزینه نصب آنتن صرفه جویی کنید. علاوه بر آن، نصب این آنتن ها به تخصص آنچنانی نیاز نداشته و شخصاً می‌توانید به راحتی آن را نصب و استفاده نمایید. با بررسی ویژگی های این مقاله می‌توانید بهترین آنتن رومیزی تلویزیون برای استفاده خود را شناخته و تهیه نمائید.

آنتن های هوایی

آنتن های هوایی از اولین نسل های گیرنده امواج تلویزیونی هستند. اما این موضوع به آن معنی نیست که از ابتدا در تکنولوژی‌ آنها تغییری حاصل نشده است. برعکس، تکنولوژی ساخت و استفاده‌ آنها با گذشت زمان بهبود پیدا کرده است. اگر یادتان باشد، در قدیم آنتن های هوایی در سایز های بسیار بزرگی تولید و عرضه می‌شدند. این در حالی است که ویژگی گیرنده بودن‌ آنها که مهم ترین ویژگی یک آنتن خوب است، بسیار ضعیف تر از آنتن های هوایی موجود در بازار حال حاضر بود. بعد از این ویژگی، آنچه برای آنتن های هوایی اهمیت دارد، جنس آن است. با توجه به اینکه آنتن های هوایی معمولاً در پشت بام خانه ها، مجتمع ها و مکان های مرتفع روباز قرار می‌گیرند؛ یعنی از جمله آنتن های مخصوص فضای خارجی هستند، بنابراین باید در مقابل شرایط آب و هوایی مختلف(برف و باران و نور خورشید و…) مقاومت بالایی داشته باشند. آنتن های هوایی نسبت به آنتن های رومیزی که در فضای داخلی از‌ آنها استفاده می‌شود، سیگنال بهتری را دریافت می‌کنند. به همین دلیل در جاهایی که سیگنال تلویزیونی در آن جا ضعیف است، توصیه می‌شود از این نوع آنتن ها استفاده شود. آنتن های هوایی با سیم آنتن از پشت بام به واحد مورد نظر رسیده و به تلویزیون وصل می‌شود. بنابراین در محاسبه هزینه آن باید بر خلاف آنتن های رومیزی، هزینه سیم آنتن را هم لحاظ نمایید. آنتن های هوایی در نوع آنتن هوایی ثابت و آنتن هوایی گردان تولید شده اند که در ادامه به معرفی‌ آنها می‌پردازیم:

آنتن هوایی ثابت

آنتن های هوایی ثابت، آنتن هایی هستند که در فضاهای باز نصب مانند پشت بام خانه ها و مراکز تجاری و اداری نصب می‌شوند. اما استفاده از‌ آنها در جاهایی مرسوم است که سیگنال به صورت قوی و یا حداقل قابل قبول باشد. چرا که این آنتن ها، همانگونه که از اسم شان مشخص است، یک بار در فضای آزاد نصب و تنظیم و تثبت می‌شود و دیگر امکان تغییر در جهت های مختلف به منظور گیرندگی بهتر برای آن وجود ندارد. این نوع آنتن ها در دو نوع ساده و برقی تولید می‌شوند.

آنتن هوایی گردان

بر خلاف آنتن های هوایی ثابت،آنتن های هوایی گردان (چرخان)، آنتن هایی هستند که ضمن نصب شدن در فضای آزاد، این امکان را برای کاربر فراهم می‌کنند تا بتواند به صورت دستی یا اتوماتیک آنتن را در جهات مختلف حرکت دهد. این امر باعث می‌شود تا بهترین نقطه سیگنال دهی برای شبکه های مختلف را بیابد. با توجه به موارد فوق، آنتن های هوایی گردان مناسب جاهایی است که در‌ آنها سیگنال ضعیف بوده و نمی‌توان سیگنال را به راحتی دریافت کرد. در این محل ها می‌توان با استفاده از تنظیم دستی یا اتوماتیک آنتن هوایی گردان، تصویر ارسالی از فرستنده را جستجو کرده و دریافت نمود. چنین امکانی در آنتن هوایی ثابت وجود ندارد. بنابراین این نوع آنتن، بهترین آنتن تلویزیون برای نقاط کور است.

منبع تغذیه آنتن هوایی گردان

تامین برق آنتن هوایی گردان به منظور حرکت و چرخیدن آنتن برای یافتن سیگنال مناسب به عهده منبع نغذیه آنتن است. وظیفه منبع تغذیه تبدیل برق شهری ۲۲۰ ولت به ولتاژ مورد نیاز موتور آنتن هوایی گردان برای چرخش و یافتن سیگنال مناسب است. به همین دلیل برای آنتن های هوایی گردان وجود منبع تغذیه ضروری است. علاوه بر آن به دلیل اینکه منبع تغذیه اگر استاندارد نباشد یا به هر دلیلی ولتاژ نامناسب به آنتن بدهد، موجب اختلال در آنتن شده و موجب خراب شدن آن می‌شود، منبع تغذیه باید درست انتخاب شود. استاندارد نبودن منبع تغذیه می‌تواند به دستگاه آنتن هوایی آسیب وارد کرده و هزینه های دیگری را بر کاربر تحمیل نماید. بنابراین از انتخاب منبع تغذیه با برندی نامشخص و ارزان که در طولانی مدت هزینه های بسیار سنگین تری را به شما تحمیل خواهد کرد، اجتناب نمائید.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
دفتر مرکزی
تهران - بزرگراه آیت الله سعیدی - میدان بهاران - خیابان عسگری - خیابان سلامت نبش کوچه پیشگر پلاک 182
تلفن های تماس
09373558915
09203358915
info @site.com
aparatgooglefacebooktwiteryou